CROSS

Igår hade vi en av dom bästa dagarna på resan - Vi körde cross i terräng och jäklar va kul det var!!
Jag hade tänkt mig att det skulle bli lite svårt att lära sig att köra, men det tog 5 min och så snappade jag upp det. Det gick superbra hela turen, några kärringstopp men välte iallafall inte. Men det var nära några gånger att man körde omkull i den svåraste terrängen. 
Det var Ludvigs idé att åka på en sån tur och jag är så glad att jag sa ja, haha! (var nämligen lite skeptisk innan eftersom jag inte trodde att jag skulle klara av det så bra). Men tror vi njöt lika mycket båda två :) 
Körde förbi en vattenbuffel som precis fått en liten bebis så va tvungna att stänga av cyklarna och gå förbi väldigt försiktigt. Living on the edge, typ. 
Stannade även till för att äta lunch vid ett jättefint vattenfall. Det var skönt att svalka sig eftersom man svettades rejält innanför alla skydd och kläder i 30 graders värme. 
Allt är så chill här, vi kom till en flod där vi va tvungna att ta båtar över till en annan väg, stabilt värre! 
Ont i röv och händer, men så värt det! Det är något som vi kommer att göra igen, garanterat. 
 
Bilder från både vanlig kamera och GoPro'n som Ludvig hade på hjälmen: 
 
 
 
Day by day | | Kommentera |

KOH RONG

Vi ville till havet, och vi hamnade på en plats med det vackraste hav jag någonsin sett. Vi kom till Koh Rong på morgonen. Speedboat från Sihanoukville till den "civiliserade" sidan (Koh Touch beach) och sen en longtail till Sok San och Long Beach. 8-9 km lång vit strand med orört vatten som har den klaraste blå färgen. Det är en liten by med locals och bara några få boenden. Så det var inte många turister vilket var väldigt skönt! 
 
Det tråkiga var dock att vi fick matförgiftning andra kvällen, så två dagar försvann lite då vi bara låg i skuggan med ledsna magar. Ingen bra mat där över huvudtaget tyvärr.. Men eftersom det är så lite med turister så är det förståeligt. 
Men jag måste säga att det var ett av favoritställena även om maten var kass. Vi hade det väldigt gott med en varsin bok, kanonväder och perfekt temperatur i vattnet. 
 
Sista natten bodde vi på den andra sidan, där alla backpackers bor och festar. Mycket bättre mat där och mer liv och rörelse!
 
 
 
 
 
Day by day | | Kommentera |

ANGKOR WAT - Siem Reap, Kambodja

Efter 5 nätter i Bangkok kände vi oss klara med Thailand för denna gången. Det blev minibuss till gränsen mellan Thailand och Kambodja, gick över gränsen och tog en ny minibuss till Siem Reap. 
Morgonen efter vi kom dit gick vi upp klockan 5 för att se Angkor Wat templet vid soluppgång. Väldigt mäktigt och fint! Hyrde en tuk tuk som körde oss runt till andra gamla tempel och ruiner. Häftigt att kunna gå upp i några av dom och få lite mystisk känsla. 
Det blev inte mycket mer än Angkor Wat i Siem Reap. Det räckte med 2 nätter där innan vi ville tillbaka till havet. Så vi tog nattbuss (på världens sämsta vägar = 1h sömn) till Sihanoukville som ligger på kusten och sen vidare till Koh Rong (nästa inlägg!)
 
 
Day by day | | Kommentera |
Upp